لیست اختراعات مریم عباسی
به علت محدود بودن طيف سنج هاي قبلي (از لحاظ جابه جايي يا اتصال فيبر نوري به آن ها يا تعبيه قسمت سنجش گاز ) سعي شده است كه اولا جايگاه خاصي براي سنجش گاز در نظر گرفته شود و ثانيا يك فيبر نوري با طول متغيير كه وظيفه انتقال نور از موازي كننده اول به موازي كننده دوم را به عهده دارد جهت دزيمتري و اندازه گيري شار نوترون ها تعبيه شود. همچنين از تكنيك پردازش تصوير نيز جهت بررسي تغييرات ايجاد شده در طيف در اثر دز به جا مانده در فيبر نوري ناشي از تغييرات تابشي استفاده شده است. لازم به تذكر است كه براي تبديل طيف سنج ساخته شده به دزيمتر يا شار نوترون سنج احتياجي به كاليبره دستگاه نيست و فقط بايستي تغييرات عددي ايجاد شده را با استفاده از يك دز سنج استاندارد مدرج و فرمول بندي كرد. در سال هاي اخبر تصوير برداري طيف سنجي جرمي به صورت ابزار آناليز براي بسياري از كاربردهاي بيولوژيكي تكامل يافته است. برخلاف طيف سنجي هاي جرمي قديمي، اين داده ها نه تنها اطلاعات مولكولي را به صورت مقادير جرم بر عدد اتمي ارائه مي دهد، بلكه همچنين مانند شكل 1 از نظر فضايي اطلاعاتي در اختيار ما قرار مي دهد. با اينحال، تبديل داده ها به اطلاعات نياز به روش هاي محاسباتي كافي دارد. كارهاي بسياري در اين رابطه صورت گرفته است و با وجود اينكه شبيه سازي هاي آماري بسياري براي اعتبار بخشيدن به كار آنها وجود دارد، اما اكثريت از داده هاي حقيقي استفاده نمي كنند. جهت به دست آوردن ضخامت بهينه براي هركدام از تركيبات انتخابي مقدار ضخامت پوشش در انرژيهاي مختلف نوترون را در كد تغيير ميدهيم تا به بيشترين مقدار تالي F1 برسيم. در اين اختراع انرژي نوترونهاي تند و حرارتي به ترتيب برابر مقادير〖10〗^(-7) × 6En= و〖10〗^(-8) × 5/2 En= مگا الكترون ولت فرض شده است. يكي ديگر از حالتهاي موردبررسي در بيرون از راكتور، فيبر با هسته بور دار ميباشد. بهمنظور شبيهسازي داخل راكتور، فيبر نوري بهينه در موقعيتهاي مختلف در ساختار قلب راكتور تحقيقاتي تهران قرار داده شده است. نمايي از ساختار انتخابي براي قلب و موقعيتهاي مختلف قرارگيري فيبر نوري در شكلهاي آورده شده است:
خلاصه پيدايش نانوذرات مزيت ها و فرصت هاي زيادي را براي صنايع پوشش و رنگ به بار آورده اند. صنايع پوشش از صنايع اوليه براي استفاده از توانايي نانوتكنولوژي است. علاوه بر اينكه نانوذرات براي پوشش ها مي تواند خواص سيستم پوشش را بالا برند، مي تواند پوشش هاي چندمنظوره با تفاوت قيمت توليد كند. اكثر پوشش هاي سطحي داراي مقاومت به خراش و ساييدگي كم مي باشند و بايد توسط افزودني هاي مقاوم به سايش اصلاح شوند و تا زمان هاي طولاني اين خاصيت را نگه دارند. اخيرا نانو ذرات الماس درون زمينه هاي پليمري و براي تويد نانوكامپوزيت ها به كار مي روند. در اين اختراع از نانوذرات الماس انفجاري استفاده شده است. براي جلوگيري كلوخه شدن نانوذرات و توزيع بهتر آنها در محيط پليمري ابتدا سطوح نانوذرات را با استفاده از روش اسيدشويي فعال كرديم. براي اين منظور مقدار يك گرم نانوذرات و 50 ميلي ليتر مخلوط اسيدهاي غليظ (شامل نسبت حجمي 1:3 اسيد نيتريك (70%) واسيدسولفوريك (98%) مخلوط شده و به مدت 3 ساعت در حمام فراصوتي، فرآوري گرديد. پس از پايان فرآيند، مخلوط نانوذرات واسيد در 800 ميلي ليتر آب يون زدايي شده ريخته شده و به مدت 10 ساعت در آب 80 تا 90 درجه سانتيگراد با استفاده از هم زن مغناطيسي هم زده شد. سپس PH نانوذرات الماس توسط آب يون زدايي شده به PH هاي خنثي نزديك شد. براي پراكندگي نانوذرات در پوشش پليمري خودرو از يك حمام فراصوتي با توان فراصوتي 100 وات و فركانس 40 كيلوهرتز براي پراكندگي نانوذرات الماس استفاده شد. با استفاده از اين روش، نمونه هايي حاوي 5/1 درصد وزني از نانوذرات الماس توليد گرديد. سپس پوشش هاي توليد شده روي صفحات از جنس بدنه خودرو پاشيده شد و آزمون هاي مورد نياز روي پوشش ها انجام شد. طبق نتايج بدست آمده سختي پوشش حاصله 4 برابر پوشش اوليه بدون نانو ذرات الماس بود. همچنين نانوذرات اضافه شده هيچ گونه اثرمنفي روي ديگر مشخصات مكانيكي پوشش از قبيل مقاومت به خمش، ضربه، Cupping , cross ندارد. بنابراين با اضافه كردن نانوذرات الماس مي توان شاهد افزايش رنگ خودرو در مقابل ذرات ساينده موجود در هوا و پايداري رنگ آن تا سالهاي متمادي باشيم.
از آنجايي كه استفاده از روش بيولوژيكي صرفا جهت پردازش پسماند بسيار زمان¬¬بر و عملا تا حدودي غيراقتصادي است در اين طرح و ساخت پايلوت آزمايشگاهي از روش مكانيكي نيز تا حدي استفاده گرديده است و در اين مورد خاص از دمنده هوا معروف به دم يا (BLOWER) بهره گرفته شده است كه مهم ترين امتياز آن سادگي مكانيزم داخلي، دردسترس بودن و مصرف انرژي پايين است. دمنده هواي مورد استفاده از نوع برقي (تكفاز) با توان اسمي 120 وات (W) و جريان مصرفي 6/1 آمپر(A) است كه قابليت استفاده از برق شهري را دارا مي¬باشد
يكي از دغدغه هاي دوران بيماري كودكان مقوله ي عدم پذيرش دارو توسط كودك مي باشد. راهكار مخترع براي رفع اين موضوع فيدينگ دارو با استفاده از يك عروسك پاداش دهنده مي باشد. عروسك دارودهي با استفاده از شيوه ي تشويقي خود پس از مصرف دارو توسط كودك يك آبنبات را به عنوان جايزه به كودك تقديم مي كند و كودك را براي رسيدن زمان بعدي مصرف دارو پر اشتياق و خواهان نگه مي دارد. قالب عروسك، مي تواند با بهره گيري از ارتباط دوستانه بين كودك و عروسك مشكل عدم پذيرش دارو توسط كودك را تا ميزان زيادي برطرف كند. همچنين سيستم اطلاع رساني و آلارم وضعيت مصرف دارو توسط كودك به والدين مي تواند موجب آسودگي خاطر و از بين بردن دغدغه فراموشي والدين به دليل مشغله هاي روزانه و نگراني تاخير در مصرف دارو با سيستم تعيين زمان و هشدار توسط دستگاه باشد. در پايان مخترع سعي داشته تا با اين اختراع سهمي هرچند كوچك در رفع نگراني و استرس پدر و مادر در هنگام بيماري كودك به واسطه عدم پذيرش و فراموشي خوردن دارو داشته باشد.
موارد یافت شده: 5